Naděje

Naděje

Anotace: Aneb strach z budoucna

Budoucnost začíná být stále bližší
a já začínám se bát.
Stejně tak jako dávno mniši,
mám chuť se před ní kát.

Co nám asi přinést může?
Napadá mě jen to špatné...
Myšlenka má však nic nezmůže
a má radost strachem chřadne.

Budeme mít práci?
Bude náš život vlastně smysl mít?
Co když strach stejný jímal dnešními starci?
A přesto bavilo je žít...

Ať je vše tak,
jak má být.
Nesmíš být jako rak
a radši dopředu jít.

Když nebude naděje,
pomalu se zastav.
Važ si, že tady někdo je,
kdo ti ve své náruči daruje
ten krásný bezpečný přístav.
Kterým duše tvá propluje.
A šrámy ti uzdraví.
Někdo, kdo za tebe bojuje.
I když občas chybuje.
Ale víš, že tě miluje
a rychle chyby napraví.

A po tom zastavení,
dojdeš k pochopení,
že vždycky je NADĚJE!
Autor Honzáles, 11.04.2023
Přečteno 199x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Psavec, Fialový metal, Marťas9, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Naděje jako šála hřejivá,
v těžkých chvílích zahřívá...
Krásný den přeji

11.04.2023 16:27:20 | Emily Říhová

Je třeba věřit že jdeme tou správnou cestou, cestou naděje a za svým snem.

11.04.2023 10:04:37 | Marťas9

Život je tady a teď. Minulost už není, budoucnost ještě nepřišla. Kdo může říct bude-li lepší, nebo horší? Máme jenom tu naději a té bychom se měli držet.

11.04.2023 09:41:19 | Marry31

Naděje je důležitá.ano.

11.04.2023 07:22:04 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí