Co má společného Sisyfos s hovniválem?

Co má společného Sisyfos s hovniválem?

Anotace: (aneb trocha existencialismu)

Brouk i hrdina valí kouli do kopce
a ta koule dává jejich existenci smysl.
Jedna je kamenná a druhá od skopce.
A vy si říkáte, co je to za nesmysl.

Ale chrobák dobře ví, co hledá na poli
a Sisyfos by se na Olympu nudil.
Marná práce člověka nebolí,
lepší než aby ráno bez cíle se budil

a večer bez cíle zase chodil spát.
V tom je celá moudrost Sisyfova.
Ač je to absurdní, on to nesmí vzdát.
Když kámen spadne, začne prostě znova.

Každý má balvan, který mu náleží.
Valit musí ho jako hovnivál.
Tak na čem štěstí vlastně záleží,
když osud stejně padá z kopce dál?

Valit ho nahoru v dobré společnosti.
A přijmout absurditu toho snažení.
Vidět krásu za všech okolností,
co potkají nás cestou, vážení.

Bohové nejsou totiž
a proto prosím buďme laskaví.
Na světě je ta potíž,
že lejn a kamenů
nás nikdo nezbaví.

 

Autor Houslistka, 15.05.2023
Přečteno 149x
Tipy 11
Poslední tipující: Floutkovskij, Kan, šerý, Psavec, mkinka, Fialový metal, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím, že to není stejné, právě naopak. K čemu se lopotí s kamenem Sysifos a k čemu valí kuličku brouk?

15.05.2023 11:36:01 | Lighter

Jednomu to přikazuje instinkt a druhému bohové. Oba prostě musí.
Ale pokud to vidíš jinak, názor je vítán. :)

15.05.2023 13:18:02 | Houslistka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí