Zoufalost z čísel a písmen

Zoufalost z čísel a písmen

Anotace: A pak se divím, že to nechápu, když místo toho radši píšu básně. Ale budu rád, když se v tom někdo najde. Věřím, že v tom nejsem sám. (i když to je samozřejmě trošku přehnané) Příjemné čtení!

V matice sedím,
snažím se psát,
ale nic nevím.
Na co se ptát?
Nebo se jen smát?
Propadnutí bát?
Psát radši básně?
Chvíli je mi krásně...
Ale je tady pořád,
matika, ten neřád!
Mám se již vzdát?
Či snad se s ní prát?
Mé hlavě chybí číselný řád.
Trapně pořád se cítím,
k pětce se pomalu chýlím.
Nějaké otázky?
Nejsou.
Nebo snad jsou?
Na tabuli matoucí obrázky,
vždycky budou
v tuto hodinu.
Za spodinu
označeni jsou,
kdo mají ty otázky.
Je v pořádku,
že to neznáš.
Nechápeš.
Však to nadrtíš,
za trest se to naučíš.
Okolí potěšíš.
Ale toho času,
co dal by se využít,
na to co tě baví.
Tohle stejně zapomeneš...
Co slyším v tvé hlavě?
Že chceš si život užít?
To učitel neví...
Koho to vlastně baví,
zasvětit život číslům?
Jako v básni slovům.
Všichni jsme divní.
Autor Honzáles, 01.06.2023
Přečteno 81x
Tipy 1
Poslední tipující: Psavec
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí