hypermarket, pátek odpoledne

hypermarket, pátek odpoledne

kérka obalená v igelitu na mužské noze

která stojí před vchodem do tesca a vedle ní

se na ruce houpá prázdný košík

ticho nikdo nemluví

občas se odkudsi ozve

že má někdo někam přijít

letištní prostory s širokými koridory mezi regály

kterými vrávorají postavy

s kuklou nepřítomnosti přetaženou přes hlavu

snad nepřepadli tohle páteční odpoledne

snad nehledají trezor v oddělení uzenin

prodavačka u dřezu smývá z rukou nudu jako krev

jdeme ke kase

obsloužit se jako sluhové v tomhle chrámovém bludišti

košík položený na oltář

zeje nakoupenou prázdnotou

Autor Péter T., 04.07.2023
Přečteno 82x
Tipy 9
Poslední tipující: Marten, mkinka, šerý, Psavec, Vivien, lawenderr, Frr
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No super čitatelná!*

04.07.2023 17:25:20 | šerý

To se mi líbí, ten prázdninový postřeh studených marketových hal, ticho nikdo nemluví, přesně, vzduch se dá krájet, je to vlastně otravné, to vše kolem, někdo řekl, jsem unavená.

04.07.2023 13:51:03 | Vivien

:) prázdninový bizár. Byli jsme tady, ale nevíme o tom ... vaše oči (kukla nepřítomnosti je skvělá:)

04.07.2023 13:37:31 | lawenderr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí