Jiskra

Jiskra

Není v mých očích.

Není v mém hlase.

Spí v těle světla,

překrývaným zlatavými pásky

s duší, co prohýbá se,

jak ráno zhoupne se po lampách pouličních.

 

Otevřu víčka.

Potěžkám tu okolní prázdnotu.

Zahlédnu, jak se mihne

mezi okenním rámem,

zbabělost utáhne stuhu na dárku s věnováním

omotaná kolem prsou

a já jen tak ležím

s příslibem bezvýznamným,

jak nepohrdnu příštím ránem.

Autor Caliéry, 23.07.2023
Přečteno 151x
Tipy 14
Poslední tipující: Jiří I.Zahradník, Sonador, Kan, Koala, Psavec, mkinka, Žluťák, MatyhoZmaty, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zvlášť konec se parádní.

23.07.2023 19:20:20 | Koala

povedlo se.

23.07.2023 17:15:13 | mkinka

Paráda a hodně oslovila! Jsi fakt dobrým Poetou*
Zajiskřil sis a přijdu opět rád.

23.07.2023 16:14:44 | šerý

Dikec, to mě těší*

23.07.2023 16:16:46 | Caliéry

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí