Okatě i neokatě

Okatě i neokatě

Ptám se

okatě i neokatě snad,

jak na březích  

trávy mohou růst

a nebát se odplouvajícího času.

A včelky zase větru,

jak na křídla jim sedá

a přidává jim další tíhu.

A blesky zase ticha,

jak mate každý akord hromu,

když práci dávají si s ozvěnou.

A jak sovy hvězd nebojí se,

co jako medy z plytkých nocí kanou,

když drží hlídku na stanicích z dubů

a tak mohu se dále ptát,

anebo jen ztišit, lehnout, uklidnit se.

Autor Caliéry, 04.09.2023
Přečteno 101x
Tipy 22
Poslední tipující: Frr, Jiří I.Zahradník, narra peregrini, RadekČ, Sonador, Kaňka, kudlankaW, Ondra, MatyhoZmaty, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ráda jsem četla to Tvé, Caliéry. Přeji klidný večer.

04.09.2023 21:58:06 | mkinka

Moc hezky plynoucí a obrazy evokující...

04.09.2023 21:17:15 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí