Lunapark

Lunapark

Anotace: A kolik stojí ten Váš měsíční svit?

Procházím lunapark béžové šedi

po falešném umění voda tu běží

Svítí se venku

a svítí se uvnitř

svítí se aby byl vidět lupič.

Doma však nikdo, nikdy tu nebyl

domov tu nahradil broušený pahýl

broušený z křišťálu, kujený z oceli

a uvnitř pleso, množina plesů

zpocených límečků

nasvícených košilí

honících ruku trhu

tak aby ona

honila je.



Kapitál kázal a krysy konaly

kazatel křivě přísahal

křehký je beton

a šedé jsou ruiny.

Jak to prosimtě vypadáš?

Co děláš, co z toho máš?

Není ti smutno

tak pozdě v noci

když spatříš oblohu

a tam

nic?

 

Autor Ovaleš, 08.09.2023
Přečteno 76x
Tipy 17
Poslední tipující: Kaňka, CULIKATÁ, jort1, RadekČ, Bufik, Fialový metal, IronDodo, Ophelia81, Žluťák, Psavec
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

A tam nic a druhou noc je poseto hvězdami:-)

09.09.2023 17:52:33 | CULIKATÁ

i nic není nic

09.09.2023 09:55:08 | jort1

Ano!

08.09.2023 23:18:24 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí