V zapomnění

V zapomnění

Kolik svatých textů kdy napsáno bylo
Kolik zlaté slávy čas svůj nepřežilo
V zapomnění
Pouze v zapomnění
Kolik krásných dam, jež pyšnily se půvabem
Nevídaným
Blednou v zapomnění...

Kolik skvělých objevů, jež změnit měly svět
Kolik nádherných a moudrých poztrácených vět
Kolik skvostných snů (naivních a marných) kolik lidí snilo
V zapomnění
Vzlétly v zapomnění!
Kolik věcí bylo, není
Bude
(Zapomenuto!)

Kolik ještě bude vševědoucích knih?
Kolik ještě bláznů poučí se z nich?
Kolik ještě kroků časem
Utahaným

Kolik, kolik ještě
Zvony katedrál ran odbijí
Samozvaní kati lidí zabijí
Bude smutných rán a
Spadne kapek deště?

Tolik – tolik ještě!

Autor Acortai, 29.10.2023
Přečteno 108x
Tipy 14
Poslední tipující: Ondra, martinaV, Psavec, Penemue, RadekČ, Ophelia81, IronDodo, Žluťák, Anfádis, mkinka, ...
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, všeho tolik, jako právě kapek deště...
Jak se tady dává palec nahoru??

29.10.2023 18:06:26 | Anfádis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí