Vina

Vina

Zdálo se mi dnes
Jak se zdviháš z lože
Lesklý jak soucit nad ránem
A pod varhany louže s kapsami
Kdes sebe zapomněl
A já Tě k oknu vedla
Kde za sklem číhá den
Jen jaksi tence nemocný mým dotekem
Jak noc na líce míří facky
Zrumělá snem a nezavřená láskou
Já pokladená v plátky na postel
A kdosi mě až zhurta sbírá
tak něžně drzým úchopem
Hrajete? -
Jen abys cítil tep, však neuletěl...

Zdálo se mi dnes
Že tančím Tvoje vrásky
Tak hladce rozbrázděné povykem
Až zajíkáš se čekáním
Jímž přichází tak křivě smích
před vlastním prahem
Vypitá vina jako zvíře
Tak krásně tiskne do mrtvolných těl
Až neví sama, čí je...
Autor Ophelia81, 05.11.2023
Přečteno 101x
Tipy 32
Poslední tipující: Sonador, Jan Kacíř, blues, RadekČ, Frr, šerý, IronDodo, cappuccinogirl, Dejvis, jort1, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...někdy je i drzost laskavá

05.11.2023 11:18:30 | jort1

... umí být...

05.11.2023 12:50:22 | Ophelia81

... Ty máš tedy pěkný sny :)*

05.11.2023 10:46:56 | J's ..

... a ráda je sdílím :)*

05.11.2023 12:49:41 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí