Můj čas je běžec s dlouhým krokem...

Můj čas je běžec s dlouhým krokem...

Anotace: Rondel na zadaná slova: PŘÍTEL*OKO*KNIHA*MLÁDÍ*SRNKA.

 

Můj čas je běžec s dlouhým krokem

a mládí rychle prchá v dál,

s ním i vše, co jsem si kdy přál,

když po dívkách jsem házel okem.

 

Tak je to stejné každým rokem,

z knih se sbor věrných přátel stal,

můj čas je běžec s dlouhým krokem

a mládí rychle prchá v dál.

 

Naděje, srnka s něžným okem,

brání mi, abych vše hned vzdal:

„Není čas, abys umíral!“

praví, než zmizí ladným skokem,

 

můj čas je běžec s dlouhým krokem

a mládí rychle prchá v dál...

Autor Kozoroh 1, 26.01.2024
Přečteno 73x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, cappuccinogirl, Psavec, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí