Kletba osudu

Kletba osudu

Za tisíc životů
prošel jsem bouřemi
pro moc i lopotu
mořem i soušemi.
Na krajích osad
v městech i vsích
život jsem protáh
a pobyl v nich.
S úctou i s úšklebem
v moci i bez ní
v parnu i pod sněhem
v hedvabí, v trní.
Karma je ošidná
z matky i otce
pomalu nabobtná
je jak porotce.
Nečinnost nestačí
vládnou jí činy
nad pravdou skotačí
a soudí viny.

Jak nahoře, tak i dole
zrcadlo větrníku
jsme rozorané pole
semínka bolševníku.

Věř,
že to nic neznamená
oheň ani bouře to nezlomí
krajina může být vypleněna,
ale zdobit ji může cokoliv.

Autor Ďábel sám, 07.03.2024
Přečteno 68x
Tipy 18
Poslední tipující: martinaV, IronDodo, Anfádis, cappuccinogirl, Marťas9, Psavec, Jupiterka, Lighter, Chane, o3_gambit, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Souhlas s mkinkou, hluboká myšlenka. Pěkný text :-)

07.03.2024 11:39:49 | Jupiterka

díky

07.03.2024 13:32:46 | Ďábel sám

Má to hloubku.

07.03.2024 10:11:29 | mkinka

Skvělé ráda jsem četla

07.03.2024 07:04:50 | Marry31

díky

07.03.2024 09:46:47 | Ďábel sám

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí