Bezpečí domova

Bezpečí domova

Chci domů, do bezpečí,
Kde na mě nic neútočí,
Kde neleží na mě tíha světa,
Která je mou duší poseta.

Kde sama s sebou se mohu stát,
A nemuset nic předstírat.

Domov můj není místo trvalé,
Není značený adresou,
Takže nevím, jakou se mám vydat cestou.

Vím, kde má být, ale nevím,
Jak dlouho chce se mnou žít.
Bojím se dne, kdy mě opustí,
A že můj domov s ním zmizí.

Pamatuji, jak to vše začalo.
To bylo zrovna ve tři ráno,
Kdy sama jsem potmě seděla,
V lítosti se utápěla.
V tichu za světlo chybějící,
v mém životě se modlila.

V tu ránu přišel on,
A prořízl se tmou, v mé hlavě neústupnou.
Se svíčkou naděje v rukou,
Naděje na spásu mě,
Když jsem tak dlouho seděla potmě.

Milovala jsem být s ním,
Vše dělával snazší, to vím.
Kolikrát mě musel chránit,
Než jsem našla vůli se bránit.

Stal se domovem mým,
I když o to nestál, to vím.

Naše láska jako svíčka byla,
Plná tepla a bezpečí.
Péčí šrámy na duši léčí.

To, že nebezpečná je, každý ví,
I když se tak vůbec nejeví.
Když chviličku si ji nevšímáš,
Vezme ti všechno, co máš.

Přeroste v ještě větší věc,
A nenechá tě, dokud nebude,
Všeho konec.

Po nějakém čase jsme na ni zapomněli,
nějakou dobu se o ni nezajímali.
Ona se zlobila. Neměla z čeho brát.
Tak nám chtěla to nejcennější sebrat.

Jednou jsme o ni zakopli,
A pomohli si s vlastní zkázou domova,
Jenom proto, že jsem byla pitomá.

Svíčka škodu páchat začala a já plakala.
Plakala pro rozhodnutí nevratné,
Které ovlivní v mém životě toho hodně.

Plameny pomohli a naši lásku roztrhli.
Pohltily vše, co bylo naše
A já bokem stála tiše.

Žalem jsem dál nemohla
A vůbec jsem si tím nepomohla.
Už jen popel mi z pocitu bezpečí zbyl.
I když mě on opustil aspoň jednu věc mě naučil.

Že místo zvané domovem,
Je tam, kde se cítím sám sebou hoden.
A že tu bude vždy, jako na obloze hvězdy.

I když plameny mi ho znovu vezmou,
Tak vím, že vždy si ho budu
tahat cestou ,jakou jdu...
A nechovat jenom jednu cestu k domovu,
Když poté připustit konec mu nemohu.

Uvědomit si, že dokud dýcháš,
Budeš moci mít domov,
který si uděláš.
Autor Anezka.M, 09.03.2024
Přečteno 117x
Tipy 16
Poslední tipující: Paulín, Misha, Ondra, o3_gambit, Tomcat, mkinka, Luko tulák, Krahujec, J's .., Psavec, ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dýchej... děkuji

10.03.2024 19:11:07 | Luko tulák

Jak to myslíš:D

10.03.2024 19:44:10 | Anezka.M

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí