Tužky umírání

Tužky umírání

Anotace: Statická beznaděj aneb přešlapování na místě a pohled na možnou naději tam někde v dálce. Život tužky a třeba i někoho dalšího.

Břit všedních dní ořezává
tužku píšící svůj příběh života,
menší se s každým slovem stává,
otázkou času, kdy zbude jen nicota.

Nepíše nové, žel sebe jen vykrádá,
krok vpřed a zase zpátky,
nevidí, že o život se okrádá,
neb neumí číst mezi řádky.

„Osudu třeba jít naproti“, říká se,
jinak totiž není o čem psát,
potřeba bojovat, nevzdát se,
jeden života nesmí se bát.

Žití, ne přežívání, to věty tvoří,
to dovolí nové strany popsat,
do finální tečky tuha se vnoří,
jen tak se podaří příběh dopsat.
Autor Serja, 02.04.2024
Přečteno 54x
Tipy 8
Poslední tipující: James Libustka, Chane, cappuccinogirl, Tomcat, Žluťák, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

v souvětích, co konců nemá... ať žití, pravě žití... trvá...

03.04.2024 11:40:50 | James Libustka

Objimam.

02.04.2024 21:19:47 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí