Světlo/tma

Světlo/tma

Hranice světla neznám. Dech stéká po skle,
má mléčnou barvu dnešního dne. Stvořím tě
jako fauna, otrhám ztrouchnivělé listí
a natřu na modro. Přesýpám hlínu a myslím
na tebe, zarýváš se mi do dlaní, zůstáváš.
Obtisknu tě do knihy, svědectví beze slov,
obcházení. Zvracení z obcházení. Ztracené.
Zakousnutí do ocasu, ale vlastní smrt
nepoznáš. A přece, dýchání, pojímání,
trávení, fyziologie obstarávání -  znamenáš
si, že ještě.

Vylezla jsem se na tebe a dívám se dolů,
odrážím se na tvém těle, prosvěcuješ mé
kořeny a já vidím všechno.
Autor Ophelia81, 01.05.2024
Přečteno 40x
Tipy 25
Poslední tipující: Jan Kacíř, enigman, Lesní žínka, Chane, RadekČ, Psavec, IronDodo, mkinka, Jiří I.Zahradník, jort1, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to jsi dobrá...

06.05.2024 14:27:23 | enigman

... možná v básnické nadsázce... :)

06.05.2024 16:46:30 | Ophelia81

Krásně zakořeněná.

01.05.2024 11:15:29 | Jiří I.Zahradník

Děkuji, ještě aby vydržela... :)

01.05.2024 20:10:34 | Ophelia81

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí