Geisha: Dívka se znamením draka

Geisha: Dívka se znamením draka

Anotace: ...příběh o dívce s neobviklým znamením...

Zrozena byla jsem v roce draka,
Znamení jeho do kůže byla mi vňata.
V očích mých oheň prý plane,
V kadeřích nezkrotně věčný vítr vane.

Tu noc hvězdy osud můj určily,
Život pln útrap a zklamání mi přislíbily.
Do skvostných látek mne nezahalily,
Ni drahými šperky nepozdobily.

Však do tváře mé nebeskou záři vtiskly,
Do očí prazvláštní kouzlo uzamčely.
Smutné však mé dětství bylo,
Matčiny péče a lásky se mi nik nedostalo.

Ve vesnici zacházeli semnou, jak s otrokyní,
Jen kvůli mému dračímu znamení.
Sotva však rok s rokem přešel,
Půvab a krásu mou přece jen někdo našel…
Autor Snící čarodějka, 25.01.2012
Přečteno 871x
Tipy 6
Poslední tipující: jitka.svobodova, Niky88
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí