~Krokodýl

~Krokodýl

Anotace: Podle pověsti to byl drak...ano,tak..

***************
Drak?
*********
Jak se podle jedné pověsti píše
tak někde ve Slatině za městem Brnem
byla krutého draka skrýše,
ten tenkrát vystrašil všechny ve vesnici
drak a z jeho tlamy prý oheň sršící.
Hned setninu zbrojnošů
na draka radní z města Brna poslali
drak jenom z hory vykoukl
a všichni hned domů prchali.
Na pole i do města báli se chodit
ti místní lidé.Co budó včilka robit?
Až jednou,
do krčmy ve městě Brně
krejčovský tovaryš dorazil
a u piva všechno o draku vyslechl,
přemýšlí chvíli jak by ho porazil
aby drak nestrašil,aby drak zdechl.
Napřed se z dálky jen na draka kouk
a v hlavě nápad hryže jak brouk,
na draka nachystám léčku.
Drak ten ji sežere.
Dobrou chuť.“Drobečku“.

Do kůže z vola vápno zašije
drak vola sežere a pak se napije,
syrové vápno to v břiše mu kypělo,
co jiného se od vápna a vody čekalo?
To zvíře řvalo,sebou tlouklo
najednou zmlklo,břicho mu puklo.
To strašné zvíře to byl krokodýl
jak se sem dostal?Tak to vám nepovím.
A od těch časů je na Staré radnici
Brněnský drak,vycpaný,visící.

Drak nebo krokodýl
strašný byl když u Brna žil.
,,,
Autor Květka Š., 28.02.2012
Přečteno 952x
Tipy 4
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Větroplach, Linzerka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

moc hezké dílo

11.03.2012 13:40:20 | žirafa

A teď ho na rok odstěhovali...

03.03.2012 18:45:21 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí