Geisha: Život v Okiji

Geisha: Život v Okiji

Anotace: ...o životě a učení v Okiji...

Stala jsem se šikomi, poddanou žijící v okiji,
Tam věnovala jsem se pilnému studii.
Tvrdá práce a věrná poslušnost,
Jak říká Matka je nad všechnu cennost.

Donést vodu, zatopit a rýži potom uvařit,
Ostatním Geishám líčidla a drahé šaty poklidit,
Vše vykonávat v uctivé tichosti,
Neb mladé umělkyně odpočívaly po práci.

Každé ráno do školy pro Geishi musela jsem jít,
Tam tradiční hudbě, tanci a zpěvu se učit.
O kimona, straších sester, starat jsme se musely,
A za jejich bezchybnost se zaručovaly.

V úctě a respektu, ty straší z nás, chovat jsme musely,
Že jednou taky takové budem, tiše jsme doufaly,
Já a moje sestřička Tomomi,
Pilně se v odevzdání všemu se učily.

Pak přijít měl náš den velký,
Maikó pravé Geishi jsme se staly…
Autor Snící čarodějka, 05.04.2012
Přečteno 598x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí