Geisha: Slavnosti jara

Geisha: Slavnosti jara

Jaro se blížilo, sluncem voněl den,
Tančit na slavnosti je každé Maikó sen.
„Ty má drahá, tančit budeš v roli hlavní,
Budeš krásnou a vznešenou jarní paní.“

Mé oči se štěstím rozzářily,
Budu tančit přede všemi, a v hlavní roli,
Snad konečně přání mé se splní,
A oči mé jeho tvář znova uzří.

Když hudba pro mne se rozezněla,
Já v bílém na pódium vkročila.
Každý na mne se zahleděl,
A mým dannu státi se jistě chtěl.

Mnoho srdcí pro mne láskou zahořelo,
Když v rytmu tónů tělo mé se vlnilo.
I muž v černém tam stál,
Černý vlas přes temnou tvář jemu vlál.

Když vlasy své jsem rozhodila,
Každá žena mi tiše krásnou kštici záviděla.
Když však rty rudé v úsměv splynuly,
Výdech úžasu davem se linuly.

Když pak hudba skončila a rozhostil se klid,
Davem rozezněl se mohutný tleskot a obdiv,
Stala jsem se klenotem celé slavnosti,
Ale jen jeden má být hoden mé ctnosti.
Autor Snící čarodějka, 10.04.2012
Přečteno 636x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zkus trochu líp pracovat s rýmy, čarodějko. Zní to mnohem líp, když každé z rýmujících se slov je jiného slovního druhu nebo pádu.

10.04.2012 15:19:43 | Hesiona-Essylt

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí