Vrahova zpověď

Vrahova zpověď

Anotace: Tento pokus o báseň vznikl při jednom čtení o historické sektě asasínů. Zaujal mě hlavně přísný morální kodex podle kterého se museli jednotlivý bojovníci řídit. A mimoto jsem se snažil vcítit do role vraha. Nevím jestli se povedlo :)

Vrahova zpověď


Do temnoty koutu
neslyšně klekám
-modlím se,přemýšlím
-na svou oběť čekám.

Držím se popisu
-dýku v ruce svírám
-za štěstí prosím,
amulet líbám.

Pomalu dýchám
-srdce mám z ledu
-čepel se blýská
-oběť je v šeru.

Bytost opuštěná
okolo prochází
-tasím zbraň,
vrhám se
do mordu bez bází.

Ocel chladná
do těla proniká,
jen pár chvil od rány
-oběť umírá.

V náručí leží
mi tělo chladnoucí,
do oblak hledí
oči planoucí.

Pokoj nalezni
duše ubohá,
oroduj u boha
za peklo pro vraha.
Autor Fofit, 29.05.2012
Přečteno 527x
Tipy 1
Poslední tipující: Cizí neštěstí
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí