Nevzdávej se, lide český

Nevzdávej se, lide český

Anotace: Ze sbírky: "Pro Český Národ" - Téma: Národní obrození, ale to by z toho snad měl každý poznat.

Sbírka: Pro Český Národ

Nevzdávej se, lide český

 

 

Kde jsi, ty lide český,

teď, v té době přetěžké.

Proč se raději učíš

řeči německé?

 

Nezapomeň na svou čest,

nezapomeň, lide český, prosím,

na svou hrdost, na svou zem,

na to, kým jsi.

 

Český národ utlačit se nedá!

to tamhle v dáli,

Pan Dobrovský slovník zvedá!

 

A Pan Erben z Kyticí,

kráčí do Máchova Máje,

Pan Palacký s praporem,

co ve větru hrdě vlaje.


To Českému lidu ukazují

směr a cestu kudy jít.

Potichu a přec nahlas vzkazují,

národe český, začni žít!

 

Nevzdávej se,

a bude líp!

 


Autor Miro Sparkus, 26.07.2012
Přečteno 662x
Tipy 2
Poslední tipující: aley, Písnička...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí