Modlitba k Nilu

Modlitba k Nilu

Anotace: Modlitba kterou staří Egypťáné uctívali Nil ... co k tomu říci více.

Buď pozdraven, Ó Nile, jenž prýštíř ze země a plyneš abys živil Egypt.

Ó tajemný.

Jenž jsi průvodcem temnot k jasnému dni jásotu a zpěvu kdy lučiny jsou pod vodou.

Ty kterého Slunce, slunce stvořilo,

aby všechen brav mohl žít,

jenž napájíš i vzdálenou poušť svou rosou z nebes padající.

Příteli matky země, jenž dozíráš na obilí a působíš že dílna stvořitele vzkvétá,

pane ryb, jenž přivádíš vodní ptáky. Tvůrci ječnene, roditeli pšenice

jenž chrámům dovoluješ aby mohly pořádat slavnosti.

Ty když nedáš dostatečnou záplavu, každý je chuďasem.

Autor Simmie, 09.10.2012
Přečteno 1142x
Tipy 2
Poslední tipující: AlexisBlake, Anjesis
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí