Lucemburská cesta

Lucemburská cesta

Anotace: Kdo ví jak to doopravdy bylo? Já si myslím, že by to mohlo být i takto. Jan Lucemburský a jeho syn Václav(Karel).

Karel čtvrtý,
Na český trůn usednout musí,
Aby česká země,
Nepodlehla zlodějně.

Všichni z pokladnice kradou,
Pohrdají krásnou Prahou.
Nikdo s tím nic nedělá,
Pronáší jen prázdná slova.

Král je pořád někde v bitvě,
Pořád bere zlato z pokladnice.
Nezajímá ho, jak poddaní se mají,
Že dluží, kam se podívají.

Do Francie Angličané vpadli,
Francie však přátele obvolala,
Že prý potřebují krále Jana.
Jan pomůže, co stačit mu budou síly.

Francouzi krále Jana vítají,
Pochoduje ve francouzském předvoji.
Angličané však nevědí
Jak se přes řeku dostají.

Žádný most,
Žádný brod.
Na druhé straně,
Francouzi si brousí zbraně.

Ten zrádce francouzský
Prozradil skrytý brod
Angličané povstali
Vydali se na pochod

Francouzská značná přesila
Dorazila k anglickému táboru
Byla však hodně chamtivá
Přehlídla značnou obranu.

Francouzi začali prchat,
Angličané je zas chytat.
Bude tučné výkupné,
Že zaútočili tak zbrkle.

Toho bohdá nebude,
Aby český král utíkal z boje.
Čeští pánové a Jan,
Vjeli do nebeských bran.

V tu dobu se král Karel,
Z korunovace na císaře vracel.

zlá zpráva
Zastihla ho zleva, zprava
Smutek pohltil celou zem
Teď bude vše jen a jen na něm
Autor Stín, 07.12.2012
Přečteno 636x
Tipy 2
Poslední tipující: Dark Princess
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mohl bys prosimtě v profilu doplnit věk ? neni to poviný, ale bude se mi líp komentovat. díky.

07.12.2012 22:40:27 | Joe Vai

máš to tam šéfe ;)

07.12.2012 22:42:48 | Stín

děkuju

07.12.2012 22:56:50 | Joe Vai

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí