Vlastenec z roku dva*

Vlastenec z roku dva*

Anotace: * rokem II. rozumí se druhý rok od založení francouzské Republiky, jenž začínal 22.září 1793

Sbírka: Liberté Égalité Fraternité ou la mort

Měšťanka uzřela

sirotka z předměstí

-  otce mu zabili Rakušané -

nad ním se zželela:

„Na – něco pro štěstí

 kup si za peníze darované!“

 

„Děkuji, tetičko!“

- mrňous ten odvětí

„Já bych chtěl čapku a pušku a píku!“

„Och, ale, zlatíčko,

to není pro děti!“

„Jak táta chci se bít za Republiku!“


petit citoyen

Autor LVCIVS VINICIVS TORQVATVS, 27.12.2012
Přečteno 725x
Tipy 3
Poslední tipující: hanele m.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí