Reminiscence II

Reminiscence II

Anotace: pro sbírku připravovanou pro rok 2013

Valkýra

Plavé vlasy
tvář jako měsíc nad hřbitovem
plavý kůň smrti
cválá bez oddechu
k poslední chvíli
v bunkru zatracenců -
Valhala padla, podsvětí se šklebí
valkýra pláče, zuří, sténá -
Odpustí jí kdy lidé?
A odpustí jí Bůh?


Salomé

Havraní kadeře modravé záře
oči propastné hloubky a tmy
rty barvy granátů a krve
průsvitný zlatavý šat -
Ve smršti tance
se zmítá štíhlé tělo
jak palma v písečné bouři
nevinnost svedená ke zlu
žádá od krále hlavu člověka
palma se zlomí jako stéblo klasu
moc králů pohřbí poušť
hlas proroka
zní z mrtvých úst
až za hranici času


Koleda pro Karla Havlíčka

Šarlatáni
velcí páni
malí kmáni
nechť nás od nich Perun chrání
slíbili mi první cenu
teď mě vezou do Brixenu
ať má národ klidné spaní
vrchnosti se dále klaní
věz, Perune, Perunečku,
JÁ se nedám na pokání!
Autor Dolma, 27.12.2012
Přečteno 558x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí