Rytíř z Blaníku

Rytíř z Blaníku

Anotace: Rytíř z Blaníku - česká slavná legenda

Sbírka: Homo politicus

Hledáme rytíře z Blaníku,
národ v krizi vyhlašuje paniku.

Rytíř marně bloudí,
od lidí naději loudí.

Hledá záchranu svému národu,
podobno nejtěžšímu porodu.

Boj s větrnými mlýny,
házíme na něj všechny splíny.

Nepřijde, ztracen v čase,
marné volání, úzkost v hlase.

Odešli rytíři neznámo kam,
po nich zůstal jen prázdný rám.

Volání bez ozvěny, hledání bez nálezu,
národ se ztrátami, mnoho v srdci rezu.

Nevolám již blanického rytíře,
marné žití v utopické víře.

Rozkradli je jako vše ostatní,
páni slavní a majestátní.

Věřím, že snad přijdou lepší doby,
kdy nebude potřeba na politiky házet okovy.
Autor Rezka Štrochová, 17.01.2013
Přečteno 1119x
Tipy 2
Poslední tipující: Martin Šimeček
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V poslední sloku věru nijak zvláště nevěřím.

17.01.2013 17:01:36 | Lilien

To se určitě myslí vědra plný zlata, jak to teď děláme :-)

17.01.2013 21:20:04 | vkl

dobře děláš. to nenastane:-)

17.01.2013 18:25:07 | Robin Marnolli

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí