PĚTILISTÁ RŮŽE

PĚTILISTÁ RŮŽE

Anotace: -

PĚTILISTÁ RŮŽE


Rozkvetlá růže,

jest znak českých rodů,

pětilistá růže

- znak statečných mužů.


Červená růže na stříbrném poli

namalovaná na štítu

muže, věrného české zemi,

české zemi se lvem ve znaku.


Muž, jenž hrdě bojuje.

Za svou rodnou zem,

která věrná mu je.

Ze které neodejde ven.


Český lev s růží rudou

bojují proti cizozemcům,

Muž s rukou zakrvavěnou

padne za oběť cizncům.

Autor aley, 27.04.2013
Přečteno 833x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ST za průzračnost myšlenky.

27.04.2013 21:33:29 | Lilien

"Ema mele maso?" "Co je tohle za krávovinu?"

27.04.2013 21:31:33 | DracoMalfoy

"Máma mele Emu?"

27.04.2013 22:58:23 | JohnyD.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí