Zimní král

Zimní král

Anotace: ....

V noci muž utíká,

králem českým se nazývá,

českým králům ostudu dělá,

že z boje a od povinností utíká.

 

Zbabělec je zimní král,

české pány svému osudu nechává,

odchází tam, kam zrovna vítr vál,

korunu svou v Čechách nechává.


Za víru a lásku k zemi umírají,

čeští páni,

kteří z kalicha příjímají,

na popravu jdoucí.


A zimní český král je pryč,

svůj lid svému osudu nechal,

aby cizím zadarmo držel rýč,

místo, aby věrně při něm stál.

Autor aley, 28.04.2013
Přečteno 653x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí