Káva

Káva

Anotace: Aneb dlouhé cesta kávy k nám.....

Když si dám kávu,
cítím z ní tu slávu!
A vidím mnicha z Etiopie,
jak se ráno napije!

V Istanbulu mají první kavárnu,
ale tam se nepoženu!
Sultán zakázal, ač je to nehezké,
u kávy jsou věci politické!

A piju si kávu klidně
a vidím hradby Vídně,
tam jeden voják kořístí,
celou káru zvláštní prsti!

A ta prsť má barvou černou,
obohatí život kavárnou!
A v jedné i teď sedím,
že jinde, to hned povím!

Voják měl kamaráda,
a toho stihla bída!
Ve Vídni se zastavil,
u přítele poradil!

A kafe je hned v Praze,
žoldnéř vaří, je mu blaze!
A já dopil, jen to mlasklo
a o kávě prasklo!!!
Autor Django, 23.05.2013
Přečteno 537x
Tipy 1
Poslední tipující: Jozef Bojanovský
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí