Lidice

Lidice

Anotace: Nikdy nezapomenout...

Výstřely se z dáli ozývají,
co se to vlastně děje,
to nacisté zvěrstva provádějí,
zlo své sémě seje.

Padá jeden, druhý, třetí,
v řadách za sebou,
v pozadí je slyšet pláč od dětí,
celá ves je pohlcena temnotou.

Za jednoho mrtvého,
zemřela celá vesnice,
něco tak moc podlého,
jak mohlo napadnout lidského jedince?

71 let uplynulo a je třeba nezapomínat,
padlým projevit čest,
přeživší oslavovat
a zabránit opakování nutno jest!
Autor Anches, 10.06.2013
Přečteno 667x
Tipy 1
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bodík i za vzpomímku.

01.05.2016 15:47:07 | Jeněcovevzduchukrásného

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí