Poslední rytíř

Poslední rytíř

Anotace: Něco o rytířství

Mě fortuna z lásky kojila, a čest mi zbroj oděla! Od pravdy sem z číše upíjel, když sem svatbu zapíjel! Lásku mám jemnou jako loutnu, ctnou jako klášterní kutnu! Kráska je to ze Španěl, verši já jí něhu pěl Od krále menší mám léno, a hrad k tomu jako věno! Pevný mám hrad na vysoké skále, nebudu mít namále! Kolem skály ze tří stran voda, a lesy se zvěří, no pohoda! Tři vesnice, co mají pána privilegia jim byla dána! Za ty mi stačí menší daně, a já jim budu k ochraně! Také potřebuji svoje páže, zítra pán jim nakáže! Za čas nějaký ten válečný ruch, rozšťastní můj neklidný duch! Budem se bít jako lvové, druh vedle druha, sokolové! A po vítězství velký turnaj, brzy šampiona poznaj! A snad jednou kupa dětí, život rytíře posvětí!
Autor Django, 06.08.2014
Přečteno 790x
Tipy 1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezká pohádka, psaná inkoustem z podivných mořských tvorů, na papíru, který zežloutl již časem a snad vypadl z nějaké staré knihy, zvětrávající v policích zapomenuté knihovny mezi ostatními. Zde ještě přežívají dávné příběhy. :O)

07.08.2014 19:25:22 | Tichá meluzína

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí