1938

1938

Anotace: Výtažek z deníku jednoho nejmenovaného vojáka . . .

Včera byli jsme připraveni 
naši svobodu si bránit,
dnes nám přišla zpráva 
máme se z ROPÍKU vzdálit.

Taková podlá zrada,
ten pocit co mě svírá 
když naděje co jsem měl,
i ve mě pomaličku zmírá.

Máme složit zbraně
zbaběle zrak odvrátit,
i když celý Wermacht 
chtěl bych snad,
holýma rukama umlátit.

Slzy kanou na papír,
když píši tyto řádky,
necháváme vlka vstoupit
přímo hlavními vrátky.

Doufám,že se někdo bude,
za tohle v pekle smažit,
to co se tu dnes stalo,
nepřál bych žádnému vojsku zažít.

30. září 1938 Ropík (LO vz. 37)

Autor WIRUS, 23.08.2014
Přečteno 550x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí