Hodokvas

Hodokvas

Anotace: ...

Začíná veselý hodokvas,
rytířům po bradách teče chlast.
Sálem se nese zvuk dud a píšťal,
děvčata se džbány, vesele výskaj.

 

Král v obložení dvorních dam,
tato hostina je jen klam.
Šašek v horlivé debatě s královnou,
hosté, jak jde o veselí, vše spolknou.

 

Zradili krále a svou zem,
ve vínu pomalu rozpouští se jed.
Král nestrpí zrádce v království svém,
rytíři ztuhli jako led.

 

Smích rázem utichl,
král na trůnu povzdychl.
Musím být lvem,
ne pouhým prašivým psem!!

Autor Stín, 13.02.2015
Přečteno 458x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí