Nesplněný sen

Nesplněný sen

Anotace: ..

Čekám, až uzřím ty drakkary známé,

kterak trup lodi kry ve fjordech láme;

čekám, až druzi vrátí se z tažení

a vypoví příběhy o bojích a plenění.

 

A brzy dočkám se, až jaro přijde znovu,

my opustíme domy rodné Skandinávie.

Ženy k ovcím a syny zde necháme k lovu,

sami se vydáme ke břehům Anglie.

 

Až uzří ti v dáli, co zjeví chladné vody,

muže, jež tužil mráz a tvrdil led;

až v jejich zem vstoupí Heimdallovy rody,

nám patří Inga zem a s ní celý svět.

 

Stále čekám, kdy se lodě vrátí,

kteréžto plny lupu a reků;

marné to, i můj čas se krátí,

oni už nepřiplují z hlubin středověku...

Autor Oxík, 01.04.2015
Přečteno 736x
Tipy 2
Poslední tipující: Katherin Bidmonka, Julien
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí