Zoufalá armáda

Zoufalá armáda

Anotace: jaro 1945

To strach před smrtí
vede velkou šedou masu
k úprku
od vítězství a slávy...........

A ruské hordy nemají dost
pořád chtějí německou krev
v jejich hlavách vztek a zlost
i ve vzduchu jde cítit jejich hněv

A zástupy vojáků
dál valí se na západ
prchajíc před hordou přízraků
ani není čas se vychrápat

Starci a děti
to dnes zbytky neporazitelnosti
starci a děti
poslední nadějí do budoucnosti

Krev a čest
nedávno s hrdostí se hulákalo
Krev a čest
a k porážce chybí tak málo

A zástupy vojáků
oděny v šedém
nastupují do vlaků
které snad projíždějí peklem

Z tlampačů dál zní
do posledního muže
dál voják musí snít
že snad obrat přijít může

A zástupy vojáků
jak duše bez těla
prchají od slávy
do města Berlína
Autor lukassnajdr, 24.09.2015
Přečteno 448x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí