Evropě

Evropě

Anotace: :)

Sbírka: Země ran

Ze staletí válek a potoků v barvě nachu,

ze zbořených metropolí a ze vzteku a strachu,

z roztrhaných dětí a podřezaných žen,

z nepojízdných tanků a vypálených kasáren,

z tažení a bojů hodných vzpomínání,

z náletů na Drážďany a z národů stěhování,

z reconquisty Hispánie a z křižáckých válek,

z dobytí Vinlandu a z nájezdů tlup z dálek,

z francouzské revoluce a z Moravského pole,

z pochodu na Řím, pádu Konstantinopole

se zrodil svět, jenž boj jí i dýchá,

a s ním i nesobecká válečnická pýcha;

Zrodila se země, jež domovem válečníka; 

Ať věčně žije Evropa a nikdo z nás neutíká!

Autor Oxík, 23.12.2015
Přečteno 480x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí