Na Křížové výpravě

Na Křížové výpravě

Anotace: Bohužel v jiných náboženstvích přetrvává dodnes..

Na Křížové výpravě

 

„Neposlouchej bezbožníků bědování,

nepociťuj v srdci žádné slitování.

Nech vzplát každou chýši,

nechť za živa plamen

očistí pohanskou duši.

Nepochybuj a tak přísahej, AMEN.“

 

Kázání prelátů

a ke zdaru žehnání,

nelítostně výpravu do boje pohání.

Oděni do drahých ornátů

v zadních řadách schovaní,

nechávají prolévat cizí krev

za bohatstvím zkaženou církev.

 

Vyzbrojeni jen loučí a křížem

tajně a bez přiznání,

skrývají pod rouchy oplechování.

Zdravý rozum nazývají hříchem,

rytíře pobouzí vítězným křikem.

Pět set oddílů jezdců tak táhnou vpřed,

nedočkavých s démonem střet.

 

Bojovná rytířů píseň

vyvolává v srdcích lidí tíseň.

Latinská slova zde málokdo zná,

zní však děsivě vítězná.

„Spousta hanebníků okusí tak smrt,

buď za své jednání rytíři hrd.

Pozvedni krvavý meč a kříž,

jen tak budeš bohu blíž..“

 

Okouzlením slávou Boží,

se vraždění jak mor množí.

Tambury přehlušuje mečů řinčení

a v nich ukryté bezbožníků křičení.

Zoufalství a pohanů řev

vyvolává v rytířích větší hněv.

Chtějí co nejvíce hlav napíchnutých na meči,

ať církev o křížové výpravě blahořečí.

 

Červenému kříži na hrudí dělají čest -

pokořeně padlo spousta osad a měst.

Plenění a neúcta šla s nimi ruku v ruce,

tu však za hřích neoznačovali,

neboť ve jménu Krista špínu páchavali.                                                         o.v.a 2016

Autor Markvart, 26.03.2016
Přečteno 499x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, adaj, Pablo Kral, Frr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí