Od září do září

Od září do září

Anotace: ...

Sbírka: Země ran

Ve stínu stromoví bezhlesně křičí

země, nad kterou se bodáky tyčí;

ve stínu kapradin, tam, kde rostou mechy,

krvácí bolestně zrazené Čechy;

 

Ve stínu katedrál, kamenných králů

se páni samozvaní ženou do sálů;

ve stínu pancířů, tanků a děl

na trůn nám usedl nepřítel;

 

Ve stínu orlice - trvalo krátce -

než na trůnu kata nám vystřídal zrádce;

Ve stínu pomsty a své vlastní viny

dal povraždit matky, jejich dcery a syny.

 

Pod krokem bot, pod pásy lámou se ledy;

svou lásku jsem zklamal prvně a naposledy!

Ciferník krvavý nad zemí tiká,

a v chalupě pětice sirotků vzlyká.

 

A vítr dovál již listí od Mnichova

tam, kde leží Halfar a dcera Magdónova...

Autor Oxík, 09.07.2016
Přečteno 451x
Tipy 2
Poslední tipující: Ravena Lupus, Fany
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí