Sonet žoldákův

Sonet žoldákův

Anotace: Mordýři odění měšťanským šatem snad jednou poznají, jaké je býti sám sobě soudcem a sám sobě katem...

Mordýři odění měšťanským šatem
snad jednou poznají, jaké je býti
sám sobě soudcem a sám sobě katem,
když jiskra pekelná v očích jim svítí.
Poznají zážitek prostého žoldnéře -
před pány vybraně svůj klobouk smekat,
sloužit ze zásady meči a sekyře,
pak ve tmě na slámě popravu čekat.
Když s dýkou schováš se za zdobný paraván
a vínem rozředíš přebytek krve,
ať mají v paměti, že byl jsi Moravan,
ať čepel ostrá je zas jako prve.
Chiméry vraždí tě nocí i dnem.
Utečeš jim, tak utečeš všem.
Autor Bánší, 26.09.2016
Přečteno 433x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Překrásné. :-))

27.09.2016 04:31:46 | Iva Husárková

zásah do černého,alespoň pro mě, kradu a schovávám do oblíbených. Jéééé to jsem asi neměl říkat kam schovávám lup že?

26.09.2016 22:46:18 | klaun

Děkuji uctivě. Schovejte si to kam chcete, já to stejně najdu.

27.09.2016 08:39:28 | Bánší

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí