Cesta z Čech

Cesta z Čech

Anotace: Nebohá Lori...

Pod tvým tělem, Radobýle, rozkládal se svět
Nyní dovol mi ti lehce vyprávět
O básníku, jenž chtěl slasti světa znát
Však skonal dřív, než plodil jabloňový sad
Skonal a chrčel krev a žluč
Přivři trochu oči, nesténej, neskuč

Žil životem prostého jinocha
Nežli kraj tvůj padl mu do oka
Pak rozplynul se do vod, skal a borů
Viděti chtěl shora každý vrchol, horu
A písně své psal si do listí a travních ploch
Mladý byl; méně muž než hoch
Dvacet pět let se toulal světa krajem
A domovinu svou si pletl s Rájem

Než však srdce mohl k životu jak kord tasit
Spěchal hbitě požár v dálce hasit
Na Cestu z Čech se záhy vydal
Tak, Radobýle, Mácha skonal
Autor Ravena Lupus, 28.10.2016
Přečteno 509x
Tipy 6
Poslední tipující: Oxík, Philogyny1, Frr, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí