Mistr Jan Hus

Mistr Jan Hus

Anotace: Né kacíř a lhář ! Ale muž poctivý jsi byl. Tys neodvrátil tvář a život za to položil T...

Né kacíř a lhář !
Ale muž poctivý jsi byl.
Tys neodvrátil tvář
a život za to položil

Ty nesmrtelným ses stal
a českému národu štít.
Pravdu říct ses nebál
a pro ni povstal celý lid.

Chudý či bohatý , ale Čech,
za cos kázal, šel se bít.
I když uplynul dlouhý věk,
v mysli národa stále jsi živ.
Autor korzar, 03.12.2016
Přečteno 625x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí