Surget aliquando nostris ex ossibus ultor

Surget aliquando nostris ex ossibus ultor

Anotace: jednou!

Sbírka: Země ran

Poslední pad výstřel války s mloky,

na pancíři kreslí pihy odraz hvězd;

vlaky obrněné se svalily na boky

a kříže s korunami přileb podél cest;

 

Zatím na kolenou národ zmírá hlady

a krvácející děti ani nemají kde spát;

na jich hrobech vítězové tyčí svoje hrady

a popravčí se šklebí zpoza vrat;

 

Nad řekami místo nebe visí stíny,

po pláštěnkách stráží stéká krev;

muži místo soků střílí svoje syny

a ze zpěvu sirén záštiplný řev;

 

Luna roní slzy nad bezmocí

a trochu tmy ještě nebe přileje

a pak, minutu před půlnocí

se rozduní staré koleje...

Autor Oxík, 06.12.2016
Přečteno 751x
Tipy 3
Poslední tipující: Ravena Lupus, Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí