Svatý Václave , patrone České země

Svatý Václave , patrone České země

Anotace: Báseň o sv. Václavovi :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Svatý Václave, patrone České země
tys zabit rukou bližního svého
tvým brachem , před kostelem
škoda jest života zmařeného

Svatý Václave, tys prohlášen svatým
ani smrt nevzala tvojí slávu
na vysokém koni do Čech hledíš
tvůj svátek lid slaví poprávu

Svatý Václave, tvůj odkaz národu
žije s námi přes tisíc let
tvůj bratr zapomenut zubem času
opatruj Čechy mé, dokud nebudu kmet
Autor Petr27, 26.02.2017
Přečteno 848x
Tipy 2
Poslední tipující: ZILA78
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí