Hlas odvahy

Hlas odvahy

Anotace: Báseň která vznikla následně poté co sem navštivil v Ostašově rekonstrukci bitvy u Liberce z roku 1757 :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

V Ostašově pod kostelní věží
kde zlaté deště cestu lemují
tam v uniformě mrtvý voják leží
ctnostné markytánky padlého hrdinu milují

když kostelní zvon odbíjí šest
vojenská pěchota vystřelí z dlouhých pušek
aby Ostašovské vojsko nepozbylo svou čest
ohránit matky i chlapce jejich dcerušek

V kostelíčku za padlého vojína
místní farář mši svatou sloužil
stříbrnou šavli mu položila do klína
jeho láska po které roky toužil
Autor Petr27, 05.06.2017
Přečteno 619x
Tipy 2
Poslední tipující: Iva Husárková, jondys
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí