Chudoba

Chudoba

Anotace: Báseň o chudobě na zemi

Nebe je dnes přístavem ukotvených lodí
vráščitá stařena je naše bledá chudoba
ptám se kdo mě k ní doprovodí
když zde není místo pro oba

Pase děvečka svoje kozy na stráni
vítr ten neviditelný čtverák dlouze píská
když kolem chudoba tančí jsou všichni nasraní
zatímco jim plive do ksichtu a pěkně z blízka

Kdo zažene tu stařenu odkud přišla
jen vy občané co plné kapsy máte
jasná hvězda nad Betlémem vyšla
tobě však svíce dávno pohasla krutý Piláte
Autor Petr27, 03.10.2017
Přečteno 641x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano, je to s chudobou stále stejné. Jako před dávnými časy. :-)

04.10.2017 10:33:07 | Lighter

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí