O Kristově narození

O Kristově narození

Anotace: trochu s předstihem jedna vánoční báseň :)

Sbírka: Ikarova křídla

Hvězda stříbrnou lucernou nad Betlémem září
když v jesličkách se narodil Boží syn
leží na slámě děťátko s andělskou tváří
zatímco pastýři dorazili z dalekých končin

V Betlémské stáji, kde Ježíška počali
tam ovečky ,oslíci své hlavy sklání
chudí lidé se potomka konečně dočkali
božího syna, jenž má svatozář na skráni

Jen ta hvězda mu nad kolébkou svítí
do daleka všem pastýřům cestu značí
oslavujte lide chudý to vzácné žití
v tu noc utichl v korunách i zpěv ptačí
Autor Petr27, 19.10.2017
Přečteno 588x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí