Chtěl bych mít křídla jak Ikaros

Chtěl bych mít křídla jak Ikaros

Anotace: Báseň o slavném řeckém hrdinovi :)

Sbírka: Ikarova křídla

Chtěl bych mít křídla jak Ikaros
jsou slepená voskem z orlích per
chtěl bych se slunce dotknout jak albatros
letět s ním až do nekonečných sfér

Nesmím však létat blízko slunce ani vody
žár by vosk roztavil a vlhko rozmáčelo
zřím z výšky všechny světové národy
při pohledu na letce klepou si na čelo

Jak Ikaros jsem létal nad světem
ne sluncem, ale vosk rozpuštěn byl pýchou
tak to v bájích vypráveli všem řeckým dětem
věnujte mi prosím v knihách vzpomínku tichou

Nebyl by to však příběh úplný
když výšky jsem padal do náruče moře
kdyby můj pád nezachytily mořské vlny
létal bych nad vámi vysoko nahoře
Autor Petr27, 08.11.2017
Přečteno 759x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí