Vánoční rozjímání

Vánoční rozjímání

Anotace: Jedna vánoční báseň ať nám to rychleji utíká :)

Sbírka: Jizerské ozvěny

Ulice hrály dnes večer koledy vánoční
o maličkém pacholátku a slavném narození
sežeňte mu plínky,zatím nemá na nočník
hvězda nad Betlémem - jako když se rozední

Uprostřed noci přišli k jeslím pastýři
slyš děťátko naše dudy dlouho znít
,,Tobě se dnes pokloní všichni čtyři
abys dlouho mohl svůj sen snít''

Vidím Tři krále přicházet z východu
na oslech jedou z veliké dálavy
,,Hoj pějte lidé z krajů svých ódu''
vítej dítě, přijmeme tvůj úsměv laskavý

Pojď s námi v čase vánočním pět koledy
zpívejte Ježíškovi který nám z nebe daný
venku mrzne,až na potoce burácí ledy
buď všemi lidmi, zvěří, květinami milovaný
Autor Petr27, 30.11.2017
Přečteno 732x
Tipy 6
Poslední tipující: Frr, Akyš, B.kaspik, Anděl
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

**ST** Pétí - joj to je krásné:):):) a venku je umrzlo, všude bílý sníh...

01.12.2017 06:38:31 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí