Svátky s příchutí středověku

Svátky s příchutí středověku

Anotace: Báseň inspirovaná dnešní návštěvou akce ,,Vánoce na Grabštejně''

Sbírka: Jizerské ozvěny

Při mrazivém úplňku psi dlouze vyjí
jen na hradě oheň práskal bičem
všechen shon mě před svátky míjí
letošní Vánoce budou jistě o ničem

Vyšel jsem do ulic, kde neony hrají barvami
a zima jež má dnes příchuť ranného středověku
roj jisker jako tisíce světlušek letí nad vámi
dobře moc dobře o Vánocích je člověku

Potulní kejklíři žonglovali nad hlavami s osudem
svátky vánoční kráčí za tebou a jsou blíž,
než tvoje přání korbele a piva se sudem
které nejsou na rozdíl od lásky na obtíž

V kotli jenž se nad plamenem pohupuje
voní čerstvá polévka od které pára stoupá
zahřála i paní zimu jež pokrm kupuje
přec by nebyla o svátcích tolik skoupá
Autor Petr27, 02.12.2017
Přečteno 576x
Tipy 5
Poslední tipující: Kapka, Anděl, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Petříčku - krásné...

03.12.2017 08:52:27 | Anděl

díky moc

03.12.2017 19:12:59 | Petr27

moc ráda Tě čtu líbí :-))

03.12.2017 05:09:27 | Iva Husárková

díky to mě těší :)

03.12.2017 19:13:16 | Petr27

:-))

09.12.2017 06:06:09 | Iva Husárková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí