Sláva Římanova

Sláva Římanova

Anotace: Sláva Římanova  Dnes je můj den  již mě vedou  ...

Sláva Římanova 

Dnes je můj den 

již mě vedou 

jen já vím 

není to sen

který v odpoledním slunci sním 

dnes mi určena první řada 

ne není to bitevní vřava

Já tu stojím sám 

zatím 

Již vidím svoji nevěstu 

tvář má zahalenou 

kostnatým prstem na mě kývá

mým směrem se dívá 

přitom nudou zívá

Dnes je můj den 

a není to sen 

já vím co mě čeká 

Ó ty slávo pomíjivá

když na mé čelo 

jsi kdysi vložila listy vítězství 

hrdinou vychovala

vždy vychvalovala moje činy 

které nejsou ničím 

proti tomu 

co určil mi můj osud 

ten starý kmet 

s vousy do půl pasu

-dav podlehl jeho hlasu

a tak na mě čeká moje nevěsta 

již se těší 

až bude mojí paní -

na věky věků 

Sbohem odcházím překročit řeku 

spálit za sebou poslední most.. 

Moje paní čeká 

mě dávno neleká

ta cesta daleká po jejím boku 

Jsem stále hrdina 

Autor Realita života, 09.01.2018
Přečteno 530x
Tipy 6
Poslední tipující: Laika, Anděl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi moc...

10.01.2018 12:39:27 | Laika

Ahoj a díky ☺️

11.01.2018 00:06:39 | Realita života

Mám moc ráda dobu starověkého Říma. Moc krásně napsané! *ST*

10.01.2018 07:36:43 | Anděl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí