Sonet Hrbáčův

Sonet Hrbáčův

Korunu snímám z unavené hlavy,

vážu do plátna promarněných let,

a k tomu střípky dávno zašlé slávy.

Důkaz že stejně nezměníl jsem svět.

Doufám jenom, že na mém pohřbu bude

rolniček víc než uplakanejch gest.

A že ten chaos, co tu po mě zbude

spraví zpěv šašků znící v hluku měst.

Nikdy jsem nechtěl hrát vám patýře,

snad proto jsem vás k Bohu nedoved.

Posledních pár let trávím ve víře,

že i On sám je tuhej jak led.

Tak místo vás teď jsem zván k pokloně,

že prodal bych království za koně.

 

Autor Bánší, 16.10.2019
Přečteno 311x
Tipy 2
Poslední tipující: enigman
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kde ale vzít koně...

17.10.2019 14:19:19 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí